Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ελεύθερος αφέθηκε ο υπάλληλος ΣΔΟΕ που χρηματίστηκε

Ελεύθερος αφέθηκε ο υπάλληλος ΣΔΟΕ που χρηματίστηκε 

«Διακομματική» φαίνεται πως είναι η διαφθορά στους κόλπους της διοίκησης και ειδικά του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Κέρκυρας που απαίτησαν «φακελάκι» 30.000 ευρώ από επιχειρηματία των Παξών προκειμένου να... τακτοποιήσουν φορολογικές παραβάσεις ανήκουν ο μεν συλληφθείς στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είναι από τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ εφοριακών, ενώ ο συνεργός του, που αναζητείται από τις αρχές, λέγεται ότι ανήκει στη συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Στο μεταξύ, την προσωπική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η ενέργεια της εισαγγελέως Κερκύρας να αφήσει ελεύθερο υπάλληλο του ΣΔΟΕ που είχε συλληφθεί για χρηματισμό.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η απελευθέρωση του εφοριακού ήταν παράνομη και πέραν πάσης λογικής. Σε εξηγήσεις που δόθηκαν από την ελεγχόμενη εισαγγελέα, η ίδια ισχυρίστηκε ότι τον άφησε ελεύθερο προκειμένου να διενεργήσει έρευνα και να συλληφθούν συνεργοί του στην υπόθεση!

[...]

Πάντως, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντες έδωσε εντολή να συλληφθεί ο εν λόγω εφοριακός και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Ωστόσο, για το πρωτοφανές περιστατικό συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου