Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο "γαλάζιοι' πρώην υπουργοί "έκρυβαν" τα σκάφη τους

Τελευταία ενημέρωση: 19.09.2010 | 09:15
Πρώτη δημοσίευση: 18.09.2010 | 21:11


- 'Εφοδος του ΣΔΟΕ σε μαρίνες της Αττικής αποκάλυψε 100 "αδήλωτα" σκάφη
- Τα δύο ανήκουν σε πρώην υπουργούς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA, δεσμεύτηκαν 100 σκάφη αναψυχής στις μαρίνες της Βουλιαγμένης, του Αλίμου, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Φλοίσβου. Ανάμεσά τους ήταν και δύο σκάφη αναψυχής πάνω απο 20 μέτρα τα οποία ήταν καταχωρημένα σεoff shore εταιρίες του εξωτερικού και το ένα απο αυτά ήταν σε off shoreτου Λονδίνου. Και τα δύο ήταν ελιμενισμένα στη μαρίνα του Φλοίσβου.

Οπως προέκυψε μετά απο τον επιτόπιο έλεγχο των ανδρών του ΣΔΟΕ, το ένα σκάφος ανήκει σε πρώην υπουργό η οποία δήλωσε οτι το σκάφος ανήκε στο σύζυγό της και πουλήθηκε πρίν απο λίγο καιρό. Πάντως, πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν οτι στην ίδια μαρίνα υπάρχει και δεύτερο σκάφος που ανήκει στην οικογένεια της πρώην υπουργού.

Για το δεύτερο σκάφος προέκυψε οτι ανήκει σε άλλον πρώην υπουργό και νύν βουλευτή. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους άνδρες του ΣΔΟΕ οτι δεν ανήκει στον ίδιο αλλά σε έναν ξάδελφό του.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που το ΣΔΟΕ "αγγίζει" πολιτικά πρόσωπα σε ότι αφορά τα σκάφη αναψυχής.


"Άραγε" σχετίζεται με το παρακάτω;;;


Πολυτελές σκάφος αξίας 2,1 εκ. ευρώ για την Α. Πάλλη και τον Νίνο

Ένα θέμα που αφήνει πολλά ερωτηματικά φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το οποίο αφορά στην αγορά ενός πολυτελούς σκάφους Ferretti από τον Νίνο Γιαννακόπουλο και την Αλεξάνδρα Πάλλη, την κόρη και τον γαμπρό της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη- Πετραλιά.


Η αγορά του σκάφους αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο σκάφος της οικογένεας Μανιού, έφερε στο φως την αγορά του πολυτελούς σκάφους αφού η κ. Πάλλη έτρεξε να σώσει την περιουσία της από τη... φωτιά.

Το ζεύγος απέκτησε το σκάφος στην τιμή των 2,1 εκ. ευρώ, μέσω leasing ενώ στην ίδια μαρίνα βρίσκεται αραγμένο και άλλο πολυτελές επίσης σκάφος "Ploes" το οποίο ανήκει στην πρώην υπουργό, και το οποίο αποτελεί κληρονομιά από το σύζυγο της.

Το θέμα το οποίο προκύπτει στην περίπτωση αυτή είναι πως το ζεύγος κατάφερε να εμφανίζει στις δηλώσεις του ποσά της τάξεως των 1,2 εκ. ευρώ και 650.000 ευρώ από τη στιγμή που δύο χρόνια πριν οι δηλώσεις τους δεν ξεπερνούσαν τις 40.000 ευρώ.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα": (κλικ για μεγέθυνση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου