Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

17χρονη φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη

Είναι τυχαίο ότι τα παρακάτω αφορούν τον σύζυγο (από το 1996) της νυν υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού;


5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

17χρονη φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη

Επί 17 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό και δικαιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ούτε ένα ευρώ από τον μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου, τον επίσης μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο που, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. €.

Απόσπασμα από το μηχανογραφικό φύλλο που έχει συντάξει η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον Τόλη Βοσκόπουλο (φωτογρ.)Απόσπασμα από το μηχανογραφικό φύλλο που έχει συντάξει η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον Τόλη Βοσκόπουλο (φωτογρ.)Αμέλειες, καθυστερήσεις, δικαστικές και διοικητικές προσφυγές, πιθανές χρονοτριβές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας λόγω της αγάπης και του πάθους που έτρεφε το κοινό στον γνωστό σε όλους Τόλη Βοσκόπουλο και πιθανόν και άλλες αιτίες συνέτειναν στο να αναδειχθεί ο κ. Βοσκόπουλος σε έναν εκ των μεγαλυτέρων χρεωστών ληξιπρόθεσμων χρεών (ανέρχονται σε 30 δισ. και έχει τεθεί στόχος να εισπραχθεί γύρω στο 3,5%).

Από το 1993

Στο μηχανογραφικό προφίλ που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο (υποβάλλει δήλωση μαζί με τη σύζυγό του, νυν υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, κ. Αγγελική Γκερέκου) εμφαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα δεν πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος και λοιποί φόροι που προέκυπταν από τις φορολογικές δηλώσεις έως και το οικονομικό έτος 2009 (εισοδήματα του 2008).

Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται: Κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ. Το συνολικό ποσόν της οφειλής ανέρχεται σε 5.501.901,55 ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ εδώ και αρκετό καιρό και επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

[...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου